Tervetuloa Sustainable Tourism Mobility – onko data ratkaisun avain? -työpajaan tiistaina 14.6.2022 klo 13:00-16:00. Työpaja järjestetään Tampere Smart City Week -tapahtuman yhteydessä.

Työpajan tavoitteena on löytää käytännöllisiä tapoja matkailun liikkumisen datan koontiin sekä sen hyödyntämiseen hiilijalanalanjäljen mittaamisessa, palvelukehityksessä ja viestinnässä. Matkailuyritysten, julkisen sektorin edustajien sekä liikkumisen toimijoiden vuoropuhelun kautta haemme kustannustehokkaita ratkaisuja ja yhteistyötä matkailun liikkumisen mittaroinnin ja palvelujen kehitykseen, joita voidaan testata Sustainable Tourism Mobility -hankkeen aikana. Työpajan asiantuntijoina ja fasilitaattoreina toimivat AFRY Finland Oy ja Sweco Oy.

Työpajan alustuksina:
– Tampere – hiilineutraali matkailukohde 2030 ja Sustainable Tourism Mobility –hanke sen edistäjänä / Matti Pollari, Visit Tampere Oy
– Helsingin kaupungin kestävän matkailun ja liikkumisen tavoitteet / Jonna Pitkänen, Helsingin kaupunki
– Liikkumisen datankeräyksen ratkaisut / Wille Markkanen, Salmi Platform Oy sekä Pasi Nurkka, Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy

Työpajaosuudessa pureudutaan seuraaviin kysymyksiin:
– Mitä dataa tarvitaan matkailun vähähiilisen liikkumisen kehittämisessä?
– Miten matkailun liikkumisen dataa voidaan parhaiten koota osana matkailijan digitaalista asiakaspolkua?
– Millaista vähähiilistä liikkumisen palvelukehitystä data edistää ja mahdollistaa?

Ilmoittaudu mukaan työpajaan 12.6. mennessä:
https://www.lyyti.in/Sustainable_Tourism_Mobility__onko_data_ratkaisun_avain_7042

HUOM: Osallistujien tulee rekisteröityä myös mukaan Smart City Weekin osallistujaksi: https://tscw.fi/ilmoittautuminen/

Tampere Smart City Week tarjoaa monipuolisen kattauksen kiinnostavia puhujia ja työpajoja, joista voit valita itsellesi sopivimmat. Maksuton tilaisuus on myös yksi vuoden tärkeimmistä verkostoitumistapahtumista. Katso koko ohjelma täältä:
https://tscw.fi/ohjelma/

Työpajan järjestäjänä toimivat Visit Tampere Oy, Suomen Itämeri-instituutti ja Tampereen yliopisto oasana Sustainable Tourism Mobility –projektia. Yhteistyötahona Helsingin kaupunki ja Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi –hanke.