Uusi Särkänniemi – kestävän matkailun kärkikohde -seminaari järjestettiin 13.-14.3.

Uudistuvasta Särkänniemen alueesta luodaan ympärivuotista vapaa-ajan, elämysten ja matkailun kärkikohdetta Pirkanmaalle. Monipuolisen palvelutarjonnan lisäksi alueen kehittämisen johtoteemana on vähähiilisyys.

Uuden Särkänniemen suunnitelmat ja vähähiilisyystavoitteet vetivät Planetaarion täyteen kiinnostuneita kuulijoita ja sidosryhmiä.  Tapahtuma järjestettiin osana Kestävän matkailun hub -hanketta, joka luo toimintasuunnitelman ja työkaluja alueen kestävyystavoitteiden saavuttamiseksi yhteistyössä laajan toimijaverkoston kanssa.

Kaksipäiväisen tapahtuman kansainvälisinä asiantuntijoina toimivat Lisebergin huvipuiston johtaja Andreas Andersen Göteborgista sekä Massimiliano Freddi Italian Bergamossa sijaitsevasta Leolandiasta. He toivat näkemyksiä ja esimerkkejä kestävistä ratkaisuista eri puolilta maailmaa Särkänniemen kehityksen tueksi. Keskeinen viesti oli, että kestävyys ei ole niinkään kilpailuvaltti vaan välttämättömyys, jos haluaa pysyä mukana kilpailussa. Suomen Green Destinations edustaja Pekka Alhojärvi peilasi suunnitelmia ja suosituksia globaaliin vastuullisen matkailun kehitystyöhön. Kestävän matkailukohteen kehittäminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja yhteistyötä kaupungin ja erilaisten toimijoiden kanssa.