Tampereelta luontoon ja takaisin – bussikuljetus keskustasta vie Seitsemiseen ja Helvetinjärvelle

Sustainable Tourism Mobility -hankkeessa testataan bussipalvelua Pirkanmaan lähiluontokohteisiin. Outdoor Express -bussi kuljettaa edulliseen hintaan Tampereen keskustasta suoraan Helvetinjärven ja Seitsemisen kansallispuistoihin – ja takaisin. Bussi kulkee Seitsemisen kansallispuistoon 13.–14.8. sekä 27.–28.8. Seitsemisen kansallispuiston 40-vuotisjuhlaa juhlitaan Suomen luonnon päivänä 27.8. Koveron perinnetilalla. Helvetinjärven kansallispuistoon bussi vie 20.–21.8. ja 3.–4.9. Aikuisten yhdensuuntainen lippu maksaa 8 euroa, lasten lippu 4 euroa.

”Kansallispuistot sijaitsevat sen verran syrjässä, että julkisilla kulkuneuvoilla ne ovat vaikeasti saavutettavissa. Hienoa, että nyt tämän kokeilun myötä Seitsemisessä ja Helvetinjärvellä on helppoa vierailla ilman omaa autoa. Toivottavasti saadaan bussit täyteen. Olisi upeaa, jos tästä saataisiin pysyvämpi toimintatapa tulevia vuosia ajatellen”, kommentoi erikoissuunnittelija Johanna Väkeväinen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Syyslomalla vastaava kokeilu järjestetään Kintulammin luonnonsuojelualueelle. Syksyn kokeilujen tavoitteena on testata palvelun toimivuutta ja tuoda se laajemmin osaksi Tampereen ja Pirkanmaan alueen luontomatkailun palvelutarjontaa vuonna 2023.

Syksyn 2022 Outdoor Express -bussiyhteydet ovat osa Visit Tampereen, Suomen Itämeri-instituutin ja Tampereen yliopiston toteuttamaa Sustainable Tourism Mobility -hanketta, joka saa rahoitusta REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Yhteistyökumppaneina OE-palvelun kokeilussa ovat Matkahuolto, Tilausliikenne Atro Vuolle Oy, Metsähallitus sekä Ekokumppanit Oy ja Järvien Reitit.

Liput, lisätiedot ja aikataulut: outdoorexpress.fi 
Lisätietoa Sustainable Tourism Mobility -hankkeesta.