In Finnish
The Baltic Institute of Finland

Press Releases


Solutions for low-emission shipping in the Baltic Sea Region were presented in a BIF seminar in Brussels

For more information, please see the press release.

Baltic Innovation Policy Memorandum Launched in a BIF Seminar in Brussels

Showcasing Regional Contribution to Europe 2020

21.6.2011

 

The Baltic Innovation Policy Memorandum, a policy framework paper produced by 18 partners around the Baltic Sea region, was presented last week in Brussels.

 


Pelastaako Tampere Itämeren?

17.7.2010

 

Tampere on keskuspaikka, kun Itämeren laivapäästöihin yritetään löytää ratkaisuja Itämeren maiden yhteisessä hankkeessa.

 

EU myönsi hiljattain rahoituksen BSR-innoship -hankkeelle, jonka johtopaikka on Tampereen Itämeri-instituutissa.

 

Hanke on vuonna 1994 toimintansa aloittaneen Itämeri-instituutin historian suurin. Vuoden 2013 loppuun asti kestävän hankkeen budjetti on muhkeat 3,6 miljoonaa euroa, ja siinä on mukana yli 40 merenkulkualan toimijaa koko Itämeren alueelta.

 

Tampereen sijainti sisämaassa ei Itämeri-instituutin johtajan Esa Kokkosen mukaan ole haitaksi Itämerta koskevissa hankkeissa. Kulkuyhteydet kaupunkiin ovat nykyisellään hyvät, ja instituutilla on Itämereen liittyvistä asioista pitkät perinteet.

 

- Tampereella toimiminen on hyvä muistutus siitä, että Itämeri on koko maan asia, eikä rannikkoseutujen yksinoikeus. Itämeren asiat koskettavat valtioita kokonaisuudessaan talousalueina, Kokkonen sanoo.

 

Riku Teiskonlahti

Aamulehti


Puhu minulle suomea -kampanja alkoi

Teksti: YLE Tampere/ Päivi Solja, 8.4.2010

 

Joko olet törmännyt pinkinväriseen Puhu minulle suomea -rintanappiin? Sen kantajalla on selvä sanoma: puhu minulle suomea, niin opin sitä itsekin. Rintanappi-kampanjalla halutaankin rohkaista kansainvälisiä opiskelijoita puhumaan suomea.

 

Heikko suomen kielen taito on suurimpia esteitä kansainvälisten opiskelijoiden työllistymiseen myös Pirkanmaalla. Vähäinenkin kielitaito helpottaa paitsi työn saantia, myös suomalaiseen yhteiskuntaan asettumista.

 

- Haluamme rohkaista kansainvälisiä opiskelijoita suomen käyttöön erilaisissa arkipäivän tilanteissa. Heillä itsellään on vain vähän mahdollisuuksia sen harjoittamiseen kielikursseja lukuun ottamatta, sanoo projektipäällikkö Minna Säpyskä Suomen Itämeri-instituutista.

 

Pirkanmaalla on noin 2 500 kansainvälistä opiskelijaa, joista Tampereen yliopistossa noin 1 000.

 

- Kansainvälisten opiskelijoiden määrää on tarkoitus kasvattaa tulevaisuudessa, kertoo Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalveluiden koordinaattori Laura Lindeman.

 

Malta hetki ennen englantia

Puhu minulle suomea -kampanja kannustaa myös suomalaisia puhumaan rohkeasti erikielisten kanssa. Vaikka suomi sujuisi kangerrellen, ei kannata heti vaihtaa englantiin. Vierasta kieltä oppii parhaiten puhumalla.

 

Helsingistä lähtenyt kampanja esittäytyy myös Tampereen ammattikorkeakoulussa ja Tampereen teknillisessä yliopistossa. Pinkkejä rintanappeja on jaossa sekä opiskelijoille että oppilaitosten henkilöstölle.

 

Rintanapin haki Tampereen yliopiston avajaistapahtumasta myös latvialainen Svetlana Auzina. Hän on tullut Suomeen tammikuussa ja opiskelee Tampereella korkeakouluhallintoa toukokuuhun saakka.

 

- Suomi on vaikea kieli, mutta se juurruttaa minut tähän yhteiskuntaan. Aion opiskella suomea ystävien avulla, Svetlana Auzina kertoo englanniksi - mutta kiittää ja tervehtii iloisesti suomeksi.

 

 

 


WorkPlace Pirkanmaa esittäytyy Aviisissa

 

Tampereen ylioppilaslehti esittelee WorkPlace Pirkanmaa -hanketta otsikolla "Pirkanmaa tahtoo pitää huippuaivot itsellään". Lue koko juttu Aviisin numerosta 12/2009 täältä.


WorkPlace Pirkanmaa -hanke Rekrymeilin teemana

Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalveluiden Rekrymeili-sähköposti tarjoaa työnantajille ajankohtaista tietoa tulevaisuuden tekijöistä ja heidän vaivattomasta löytämisestä. Vuoden 2009 toisessa Rekrymeilissä teemana oli WorkPlace Pirkanmaa -hanke.

 

Rekrymeili 2/2009


Print page
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä